"Nieuws"

Archief:

> Archief
> Archief
> Archief
> Archief
> Archief

> Archief
> Archief
> Archief

 

Nieuws

------------------------------------------------------------------------

AMSTERDAM - Het Zee Aquarium in Bergen aan zee heeft een metamorfose ondergaan. Vooral het tropische gedeelte is omgetoverd tot een aaneenschakeling van schitterende koraaltuinen en er heeft een behoorlijke uitbreiding van het visbestand plaatsgevonden.
Piepkleine anemoonvisjes, beter bekend onder de naam Nemo, zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Ook Dory, het vriendinnetje van Nemo, het koningsblauwe doktersvisje is te bewonderen. Verder zwemmen er koraalduivels, bijna niet te ontdekken steenvissen, wimpelvisjes en pyjamabaarsjes vrolijk rond.

-----------------------------------------------------------------------

Weet wat je eet:

De VISwijzer

Overmatige vangst bedreigt steeds meer soorten vis. Kabeljauw, tong, schol en tonijn komen bijvoorbeeld al minder en minder voor. Gelukkig kunt u daar iets tegen doen. Hoe? Door de VISwijzer te gebruiken. Daarmee kunt u kiezen voor vis die zo verantwoord mogelijk is gevangen.

Het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee hebben in samenwerking een nieuwe, geactualiseerde versie van de VISwijzer ontwikkeld.

Wilt u meer weten over verantwoord gevangen vis, kijkt u dan op www.goedevis.nl. Deze site is ontwikkeld door Stichting De Noordzee.


--------------------------------------------------------------------------
Bron: Blad duiken, natuurlijk te koop in onze duikwinkel !