"Nieuws"

> Terug

>D9 computer


 

Nieuws
Suunto Lanceert Suunto D9 all-in-one duikcomputer

De nieuwe D9 integreert een digitaal kompas met slangloze luchtgeïntegreerde tankdata-ontvangst via een optionele tankzender.

Onderwater moet een duiker kunnen beschikken over cruciale informatie opdat deze veilige duiken kan maken zoals: diepte, duiktijd, luchtvoorraad in de fles, decompressie status en richting om er een aantal te noemen. De Suunto D9 combineert alle kritische duikinformatie in één instrument, comfortabel om de pols in plaats van een meervoud aan verschillende instrumenten en slangen. Zo kan de duiker zich beter concentreren op het uiteindelijke doel, een mooie duik.

 

 

 

De D9 is de eerste computer met een geïntegreerd digitaal kompas waarvan de kompasdata kan worden opgeslagen in het geheugen. De luchtvoorraad wordt numeriek zowel als grafisch weergegeven. Tevens wordt steeds een geschatte resterende duiktijd per diepte ingeschaald en weergegeven. Deze real-time informatie wordt ook opgeslagen in het geheugen.

De D9 kan tot 3 verschillende gasmixen worden gebruikt, van 21-100% O2, met toegestane gaswisseling gedurende de duik. Decompressie calculaties zijn gebaseerd op het Suunto RGBM model welke voorziet in herhaalde diepstops als een alternatief op de traditionele veiligheidsstop. De maximum dieptedisplay gaat tot 200 mtr (660 ft) voor de echte diepgangers.

Het ingebouwde duiklogboek geeft naast basis duikinformatie een grafische duikprofiel met real-time (per sec.) watertemperatuur en flesdrukdata welke geanaliseerd kunnen worden op het polsmodel.

De D9 heeft een titanium behuizing met een USB-compatible PC interface en Dive Manager 2.0 software. Het model is vanaf heden te koop en is natuurlijk verkrijgbaar bij Duikcentrum Divocean in Helmond.