"Reizen"
<<< Terug

> Zuid-Frankrijk
> Egypte
> Thailand
> Inschrijven
> Fotogallery


THAILAND

Thailand - Phuket, zuidoost Azie, een ideale plek voor een totaal gevarieerde vakantie, want alles is er mogelijk. Of het nu gaat om een safaritocht door maagdelijk regenwoud, het verkennen van de kleurrijke onderwaterwereld met vele tropische vissen, dolfijnen, manta's en walvishaaien of eenvoudig luieren op de eindeloze, parelwitte zandstranden van Phuket, Thailand heeft het allemaal. Daarom ook dit jaar weer in ons programma.

We vliegen rechtstreeks naar Phuket en verblijven daar in een goed verzorgd hotel gelegen aan een van de mooiste stranden van Phuket - (obv logies/ontbijt). Op de dag van aankomst gaan we aan boord van een liveaboard cruiser, we reizen 4 dagen en 5 nachten geheel verzorgd mee om op de mooiste onderwaterstekken van het land te gaan duiken.
Om te beginnen met de Similan Eilanden, een groep van 9 onbewoonde eilandjes en als de mooiste duikstek van Thailand bestempeld (tevens een nationaal beschermd onderwatergebied). Hier vinden we grote kora
altuinen, helder water en als vaste buddy's de white tip en leopard sharks.

Daarna varen we door naar Surin en Richelieu rock, de plek voor grote manta's en walvishaaien. Ook zitten hier grote scholen vis die tussen de rotsachtige riffen doorzwemmen. We maken op deze volpension cruise 15 duiken inclusief nachtduiken.
Op de vijfde nacht varen we weer terug naar Phuket en checken s'morgens weer in het hotel in. We luieren deze dag op het strand en verkennen het bruisende Phuket.

De rest van de week hebben we een afwisselend programma van duiken en andere activiteiten. Dit programma is vrijblijvend, de ene persoon heeft genoeg gedoken en wil de omgeving bekijken of op het strand liggen, de ander plakt er graag nog een dagtrip duiken aan vast om zo op de mooiste stekken in de directe omgeving van Phuket zoals Shark Point, Anemone Reef, Rajah Noi Island, King Cruiser (wrak), Phi Phi, Kho Doc Mai etc etc te duiken. Het eiland verkennen per scooter is een van de vele mogelijkheden. Er is veel te zien en te beleven op Phuket.

Terplekke zijn er vele excursiemogelijkheden waar een ieder naar eigen voorkeur aan kan deelnemen. Zo kunnen we ten zuidoosten van Phuket de Phi Phi eilanden en het James bond eiland of Krabi bezoeken en ons s'avonds laten verrassen door de spektakelshow van Fantasea World. Ook het Simon Cabaret is prachtig. Daarnaast is het nachtleven tropisch en uitbundig. Voor ieder wat wils.


Prijsindicatie: € 1995 - 2095 pp (afhankelijk van vluchtklasse bij inschrijving)

Retourvlucht Amsterdam-Phuket incl. luchthavenbelasting
Verblijf obv een 2-persoonskamer in een goed verzorgd hotel obv LO
Liveaboard duikcruise obv volpension incl duiken/lood/lucht

Niet inbegrepen:
-Eventuele brandstoftoeslag (niet voorgekomen op onze laatste reizen)
-reis- annuleringsverzekering
-excursies, persoonlijke uitgaven, transfers, marineparkfee (€ 35)

Inschrijving obv binnenkomst en beschikbaarheid.

....