"Reizen"
<<< Terug

> Zuid-Frankrijk
> Inschrijven

 

 

MALEDIVEN

De Malediven - Een van de mooiste plekken op aarde om te duiken, een ideale plek voor een totaal gevarieerde vakantie, want alles is er mogelijk, van luxe liveaboards tot aan eilandhoppen, duiken of niks doen, maar vooral duiken. Het verkennen van de kleurrijke onderwaterwereld met vele tropische vissen, dolfijnen, manta's en walvishaaien of eenvoudig luieren op de eindeloze, parelwitte zandstranden die we met onze liveaboard aandoen, de Malediven heeft het allemaal. Daarom dit jaar deze reis op veler verzoek in ons programma.
Het is een combinatie van een 6d/7n liveaboard op de allermooiste plekken, en een 3-daags verblijf op Kandooma Island, een volledig nieuw en luxe resort met alle faciliteiten.

We vliegen met de flying Emirates vanaf Dusseldorf naar Male, de hoofstad van de Malediven. Hier worden we opgehaald op ....november bij aankomst en vervoert naar de boten. We verblijven op deze boten tot en met de ...ste november. De boten zetten ons na onze liveaboard af op Kandooma Island Resort. Na lekker te zijn bijgekomen en eventueel nog meer mooie duiken vliegen we op ...november weer terug naar Nederland.

We gaan natuurlijk speciaal voor het duiken en hebben een trip samengesteld die langs de mooiste duikstekken gaat, waaronder de nieuwste hotspot Hanifaru Bay . Deze lagune is gelegen bij een onbewoond eiland in het Baa-atol. Het gebied is niet heel groot (ongeveer zo groot als een voetbalveld), maar zeer populair onder onderwaterfotografen en filmers. De reden van de populariteit van Hanifaru Bay zijn de manta’s en soms ook walvishaaien die in de periode mei tot en met november hier te vinden zijn

Tijdens de West-moesson hoopt het plankton op in de trechtervormige baai van Hanifaru Bay. Als het plankton aan de oppervlakte zou blijven drijven, zou het gemakkelijk over het rif de open zee weer instromen. Maar het plankton duikt weg van het daglicht waardoor het in de baai gevangen zit en zich ophoopt tot een waar planktonbuffet dat grote hoeveelheden manta's aantrekt. De maanden september oktober en november zijn het beste voor de plankton en de topmaanden om manta's te treffen.

Kandooma’s omringende zee vormt een prachtige plek om te duiken. Je kunt er ook
catamaran huren - windsurfen lessen en verhuur - surf verhuur - begeleide kajak safari - Aqua Safari - Snorkelen laesies & trips - bezoeken aan lokale eilanden - picknick eiland reizen - schipbreukeling picknick voor romantiek en eenzaamheid - big game vissen - ‘s nachts vissen - zonsondergang cruises .
Tevens is er een volledig uitgeruste fitnessruimte, en mogelijkheden tot beachvolleybal - Cricket - petanque - strand croquet - fiets polo - onderwater hockey etc.

De prijsindicatie voor de Divemaster cruiser/Kandooma resort is 2295 euro

Prijs is inclusief:
-Retour vlucht Dusseldorf Male plus alle transfers van het vliegveld naar de boot en resort terplekke.
-Eten, drinken volpension aan boord zoals boven beschreven.
-Duiken liveaboard zoals beschreven, 3 per dag, laatste dag/hanif. 2 dpd, nachtduik incl lood/lucht/fles
- 3 overnachtingen incl. ontbijt op Kandooma Resort, mogelijkheid tot extra duiken.

Niet inbegrepen:
-Eventuele brandstoftoeslag (niet voorgekomen op onze laatste reizen)
-reis- annuleringsverzekering
-excursies, persoonlijke uitgaven, maaltijden Kandooma

Kandooma Maldiven is een 5 sterren resort, het ligt op 40 minuten van Male airport.
Net als alle accommodatie op Kandooma zijn de villa's uitgerust met grote ramen, veel groen en sfeer. Er zijn flat screen televisies, en een plaats om uw mp3/iPod aan te sluiten, overdekt buiten de deur douches en wifi breedband zijn standaard, naast alle andere gebruikelijke voorzieningen die u zou verwachten van een wereld klasse lifestyle resort. Er zijn diverse restaurants en bars en 24 hour take out and delivery. Je kunt op dit eiland heerlijk watersporten, en natuurlijk nog duiken, de duiken die je vanaf het eiland maakt bepaal je zelf. Ook de surfers en snorkelaars onder ons kunnen hier hun hartje ophalen.