"Reizen"
<<< Terug

> Zuid-Frankrijk
> Inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indonesie

Een van de mooiste reizen die je zult maken! Manado -Sulawesi in Indonesie. Manado biedt enkele van de mooiste duikstekken ter wereld waar veel verschillende duiken te maken zijn, zowel drift-, diep als mooie wrak- en rifduiken. De beste attracties in dit gebied zijn de schitterende verticale wanden en grote rotsen, evenals het kleurrijke en gevarieerde zeeleven.
De riffen van het Bunaken nationaal park staan bekend om de steile muren met meer dan 8000 veschillende koraalsoorten en ruim 3000 verschillende soorten vis. Rondom de noordelijke eilanden vindt men prachtige, kleurrijke koraaltuinen die het lavagesteente begroeien. Hier heeft men de meeste kans om de grotere vissoorten tegen te komen: haaien en grote scholen vis, terwijl Lembeh Strait een mekka is voor macro fotografen en duikers die denken alles gezien te hebben...

Al vele jaren blijkt dit duikgebied in de top 10 van beste duikspots voor te komen. Er geldt een streng marine park beleid en dat werpt zijn vruchten af. De enorme diversiteit onder water aan harde en zachte koralen en de vele vissoorten zorgen dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt terplekke. Van haaien, dolfijnen en zelfs orca's tot pygmee zeepaardjes en bizarre hengelaarvissen, hier heb je de kans om het allemaal te zien.

We vliegen met Singapore Airlines naar Manado waar we arriveren in ons eerste hotel. De gastvriendelijkheid in het mooie, prachtig gelegen, luxe Santika hotel zal nog lang bijblijven als men hier eenmaal heeft vertoefd.

Hotel Santika biedt een breeg scala aan accomodatieopties, van de luxe kamers en huisjes tot suites: allen met uitzicht op zee. We verblijven in mooie 2-persoonskamers obv logies en lunch. Dit prachtige viersterren hotel is gelegen op het vaste land, uitkijkend op Bunaken Eiland, op slechts 30 minuten van het stadscentrum en 40 minuten van de luchthaven. Hotel Santika is een uitstekende bestemming voor duikers en de beste accomodatie in Manado!

Het hotel heeft 2 zwembaden, waarvan een met een bar in het water, 2 restuarants en bars, massage en vele andere faciliteiten. In het hotel zijin verschillende activiteiten beschikbaar waaronder biljart, fietstochten, tafeltennis en -voetbal, badminton, volleybal en basketbal. Het creatieve team bestaat uit 14 professionele medewerkers dus men verveelt zich nooit. De Amaryllus Spa ligt vlakbij het zwembad en biedt traditionele indonesische massages en behandelingen.

We verblijven maar liefst 9 nachten in dit mooie hotel waar we 16 bootduiken maken met het lokale duikcentrum. Aan boord kun je s'middags genieten van een heerlijke lunch tussen alle duiken door!

Na dit mooie verblijf verlaten we het vasteland en gaan we naar Bangka. Mimpi Indah resort is gelegen op het eiland Bangka. Dit eiland ligt net voor de kust van het meest noordelijke puntje van Sulawesi. Dit is dé ideale plek voor mensen die willen duiken op de mooiste plekken ter wereld.Zo stel je dit land jezelf altijd voor. De stijl van dit eco hotel is absoluut onbeschrijfelijk....zo mooi. Het is de eenvoud die het zo bijzonder maakt. We verblijven hier 3 nachten en maken hier 4 bootduiken. Tevens is het hier schitterend snorkelen. We verblijven in 2 persoons kamers op basis van volpension.

Na dit schitterende verblijf reizen we verder naar Lembeh. Hier verblijven we op het Black Sand Dive Retreat op basis van volpension. Lembeh Street is een fantasitische duikstek zoals de tekst hieronder beschrijft:
'Known as the “Muck Mecca”, Lembeh is famous as the best destination on the planet for what is known as exotic critter diving, macro diving, or muck diving. There are five shipwrecks (two of them Japanese WWII ships) and an impressive array of underwater topography, including pinnacles and verdant soft and hard coral gardens, but it is the plain black sand sites that make the area famous with their profusion of strange and beautiful attractions.
What is considered rare elsewhere is relatively common here, including critters such as hairy frogfish, mimic octopus, mandarin fish, devilfish, flamboyant cuttlefish, ghost pipefish, seahorses, rhinopias and much much more.
There is a tremendous variety of frogfish, venomous fish, snake eels, crustaceans and nudibranchs, with every dive offering an opportunity to find a species new to science. There’s something here for everyone, even the most jaded of divers. '

We verblijven 2 nachten in dit mooie hotel. We gaan 6 bootduiken maken.

Een overzicht van alle duikstekken treft u op internet. Het zijn er simpelweg te veel om op te noemen. De kaart hieronder geeft aan waar we zoal verblijven. Overigens doen we niet alle locaties die op de kaart worden vermeld aan. Het is puur om een indruk te geven waar je op de wereldkaart bent!

Prijsindicatie: hogere prijsklasse. Reistijd november.