"Opleidingen"
<< Terug
> AGENDA

Soorten opleidingen:
> Introductielessen
> Scuba Diver
> Referral OWD
> Open Water Diver
> Advanced
> Specialties
> Emergency
...First Response

> Rescue Diver
> Master Scuba Diver
> Divemaster
> Assistent Instructor
> Padi
> Inschrijfformulier

 

Divemaster

De divemastercursus is het eerste leiderschapsnivo in het Padi opleidingsschema.

In de cursus leer je o.a. recreatieve duikactiviteiten te organiseren, het assisteren van een instructeur, je theoretische kennis op instructeursnivo te brengen en je duikvaardigheden te verhogen. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor het welzijn en de veiligheid van duikers onder jouw leiding. Je helpt duikers van alle nivo's met het plannen van hun duik, je lost routinematige problemen op met duikmaterialen, je zorgt ervoor dat duikers die al een tijdje niet meer hebben gedoken goed voorbereid en binnen hun grenzen een plezierige duik kunnen maken. Buiten dat leer je als divemaster om een plezierige en ontspannen sfeer te creeren en om mensen echt enthousiast te maken voor hun sport.

De PADI divemastercursus bestaat uit drie modules:

 1. Ontwikkeling van kennis,
 2. watervaardigheden
 3. uithoudingsvermogen en toepassing in de praktijk.

Je ontwikkeling van kennis omvat onderwerpen als duikplanning en organisatie, het in kaart brengen van de duikstek, stressmanagement, duikprocedures, decompressietheorie, fysica, duikcomputers, tabellen, duikmaterialenkennis, marketing enz.

De watervaardigheden omvatten het leren demonstreren van de duikoefeningen, oefenen met boeien en touwen, planning aan de waterkant, oefenen met de boot, rescuescenario's en conditietrainingen.

De cursus is interactief en afhankelijk van je eigen behoeftes en die van de instructeur, sommige delen moeten eerst worden afgerond voordat je verder kunt met andere. Tijdens de cursus maak je gebruik van de Divemaster manual, video's, tabellen, oefenmaterialen, en computeranimaties.

Inhoud cursuspakket:

 • Theorielessen + theorie-examen
 • Zwembad praktijklessen
 • Buitenwater praktijklessen
 • Aanvullende lessen indien nodig

  Inbegrepen is het complete studiepakket, bestaande uit:
 • Padi Divemastermanual
 • Brevetkosten
 • Instructor Manual gebruik
 • The Wheel (tabel)
 • Aanvullende materialen